Authentiek en sfeervol dorpje

Met de imposante Klitzsteinhorn gletsjer

Kaprun

Je vakantie in Kaprun wordt altijd opgeluisterd door de aanwezigheid van de imposante Kitzsteinhorn gletsjer. Ontdek deze reus met zijn eeuwige sneeuw en beleef avonturen met vrienden of familie. De Maiskogelberg direct naast het dorp is geliefd bij families met kinderen. 

Het dorp Kaprun

Kaprun ligt op een hoogte van 786 meter en is een authentiek en sfeervol dorpje waar iedereen zich kan vermaken, overdag en natuurlijk 's avonds. Na het skiën kun je genieten van après-ski in vele barretjes waarvan Kitsch & Bitter, Rotor Club, Killy's bar, Pavillon en de 'Baum Bar' met naam genoemd mogen worden. Kaprun is ook het thuis van diverse nationale ski- en snowboardteams die zich op de gletsjer voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen.

Accommodaties

Winkelen in Kaprun

In Kaprun vind je genoeg sportzaken voor het huren van ski's of het aanschaffen van skikleding. Wil je echt shoppen, souvenirs scoren of winkeltjes met streekproducten bekijken, ga dan naar Zell am See.

Uit eten

In Kaprun zijn in totaal 20 restaurants van alle soorten dus je honger is snel gestild. Direct in het centrum van Kaprun zijn 7 restaurants, dus een leuke avond uit eten is altijd dichtbij!

Accommodaties

In Kaprun zijn in totaal 85 accommodaties waarvan 23 hotels en 56 appartementen/vakantiewoningen. Alle accommodaties zijn het hele jaar door online boekbaar via onze website. Kaprun wordt in de winter voornamelijk bezocht door stelletjes en (vrienden)groepen. Families met kleine kinderen voelen zich thuis op de lager gelegen Maiskogel berg van Kaprun of zij gaan naar Zell am See.

Wintersport

Op de Kitzsteinhorn kun je bijna het hele jaar door skiën en het winterseizoen start al in de herfst en eindigt in de lente. Goede sneeuw is hier een garantie! Lekker skiën en snowboarden tot een hoogte van 3.029 meter. Het skigebied van Kaprun heeft 61 km piste en is super sneeuwzeker door zijn hoge ligging. Er zijn net zoveel blauwe als rode pistes dus iedereen kan zich hier een hele week vermaken. De skipas van Kaprun is ook geldig voor het skigebied bij Zell am See waar nog eens 77 km piste op je wachten.

Beginnende skiërs zullen de voorkeur geven aan de pistes dichtbij de Maiskogel familieberg, waar je alleen in de winter kunt skiën.

Tauern Spa Kaprun

Even geen zin in skiën? Ga lekker ontspannen in de Tauern Spa bij Kaprun - een geweldig en groot spa landschap van 20.000m² met 12 zwembaden (binnen en buiten) 10 sauna's, een kinderspa en heerlijk eten. Prijzen en info

Pistekaart Kaprun

Pistekaart Kaprun en Zell am See Ontdek het skigebied
61 km piste totaal
29 km blauwe piste 48 %
23 km rode piste 38 %
9 km zwarte piste 14 %
Dal: 786 m - Top: 3029 m
10 gondels | 2 stoelliften | 4 sleepliften
971 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:48 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Zomervakantie

In de zomer is er genoeg te beleven en te zien in en rondom Kaprun. Zo zijn de stuwmeren in de bergen bij Kaprun een mooie bezienswaardigheid. Gipfelwelt 3000 op de Kitzsteinhorn geven veel informatie over de bergwereld en de natuur. > Lees meer

Plattegrond Kaprun

Kaprun ligt op 969 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:37 uur. Kaprun ligt op een hoogte van 786 meter.