Panoramische uitzichten

Ontdek de gletsjer van binnen

Gipfelwelt 3000

Ervaar het pure gevoel van vrijheid op 3.000 meter hoogte. Geniet van panoramische uitzichten, kom meer te weten over de natuur rondom de berg en ontdek de binnenkant van de Kitzsteinhorn via een mijnschacht.

Gipfel restaurant op 3.029 meter
Kitzsteinhorn zomer
Nationalpark Kitzsteinhorn

Gipfelwelt 3000 Kaprun

Het station boven op de Kitzsteinhorn bevindt zich op 3.029 meter. Het is het hoogste punt in het Salzburgerland dat op een comfortabele manier toegankelijk is - een échte 'shining star' tussen ontelbare andere reuzen!

Hoogtepunten Gipfelwelt 3000

Duik in de mystieke wereld binnenin de berg. Een 360 meter lange mijnschacht gaat door de top van de Kitzsteinhorn en voert je langs vele interessante info-stations ter lering en vermaak. Aan het eind van de route wacht een spectaculair uitzicht op het panorama-platform.

Cinema 3000

Kom nog meer te weten over de bergwereld en de natuur rondom de Kitzsteinhorn. In de cinema kun je genieten van een natuurfilm op een 8 meter groot scherm.

Ice Arena

Een belevenis voor de hele familie! Drie moderne kabelbanen brengen je naar een hoogte van 3.000 meter. Hier kun je genieten van een 'vlucht' over de gletsjer. Net onder de piek van de Kitzsteinhorn kun je nog meer actie ondernemen, bijvoorbeeld:

  • Zonnen in een ligstoel op de 'snow beach'
  • Slee rijden
  • Magisch tapijt
  • Begeleide gletsjertocht

Begin alvast met ontdekken...

Zomer skiën

Het oog zegt winter maar het verstand zegt zomer. Op de 3.029 meter hoge gletsjer van de Kitzsteinhorn combineer je het beste van twee jaargetijden. ’s Ochtens lekker skiën in maagdelijke sneeuw en ’s middags een duik in het meer van Zell am See.

Het ‘dak’ van Kaprun kent geen kalender maar wel 365 dagen per jaar verse sneeuw. De Kitzsteinhorn-gletsjer is de enige plaats in Salzburg waar tot in juli geskied kan worden. Kijk voor de exacte einddatum op kitzsteinhorn.at. Ook de nodige bergrestaurants heten je van harte welkom op grote hoogte voor een hapje en een drankje. Lees hier alles over wintersport in Kaprun en de vele mogelijkheden.

De Kitzsteinhorn-gletsjer

Mocht je meer willen weten over de Kitzsteinhorn-gletsjer, dan kan je contact met ze opnemen via:

Kitzsteinhorn Gletscherbahnen Kaprun AG
Telefoon: +43 (0) 6547-8700
+43 (0) 6547-8621
office@kitzsteinhorn.at
www.kitzsteinhorn.at