skipiste kaprun

Skiën op de Kitzsteinhorn gletsjer en de Maiskogel

Skigebied Kaprun

Het skigebied van Kaprun bevindt zich hoofdzakelijk op de 3.029 meter hoge Kitzsteinhorn gletsjer waar je altijd perfecte sneeuwcondities aantreft. Daarnaast is er een aantal pistes op de Maiskogel, direct naast het dorp. Hier vinden vooral families met kinderen vertier en kun je er in alle rust leren skiën. De skipas van Kaprun is ook geldig in Zell am See en Saalbach.

Pistekaart Kaprun en Zell am See Ontdek het skigebied
61 km piste totaal
29 km blauwe piste 48 %
23 km rode piste 38 %
9 km zwarte piste 14 %
Dal: 786 m - Top: 3029 m
10 gondels | 2 stoelliften | 4 sleepliften
971 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:48 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Kitzsteinhorn en Maiskogel

Het skigebied van Kaprun kun je onderverdelen in het hoge gedeelte van de Kitzsteinhorn (gletsjer) en het lage gedeelte van de Maiskogel. Deze niet aanééngesloten gebieden zijn totaal verschillend en dat maakt Kaprun juist zo leuk. De Maiskogel is typisch een berg voor beginnende skiërs met een lange blauwe afdaling. Vanaf de rand van het dorp zijn de pistes eenvoudig bereikbaar met een gondellift en een stoeltjeslift. De Kitzsteinhorn biedt echter de meeste pistekilometers, heeft meerdere mooie funparks, brede pistes en spannende skiroutes. Bovenin vind je wel wat meer sleepliften dan in bijvoorbeeld Zell am See, maar de hoofdwegen zijn middels gondels en stoelliften te bereiken.

Wintersport boeken

Skiën op de Maiskogel
Skiën naar het dal
Kitzsteinhorn piste

Koning van de funparks

Kaprun kan met recht de koning van de funparks genoemd worden, er zijn er namelijk 3! Voor ieder niveau zijn er uitgebreide mogelijkheden om een extra dimensie aan het skiën toe te voegen - probeer het maar eens! En als je niet durft ;-) dan is kijken ook een belevenis op zich. De drie funparks vind je op de Kitzsteinhorn waaronder ook de grootste superpipe voor freestylers van Oostenrijk. Op de Maiskogelberg vind je de funslope Maisi Phantasiepark waar je ook leuke tricks kunt proberen. De Kitzsteinhorn is één van de meest toegankelijke plekken op deze hoogte en biedt een schitterende blik op de hoogste toppen van Oostenrijk, zoals de Großglockner (3.798 m), Großvenediger (3.662 m) en de Hocheiser (3.206 m). De Gipfelwelt 3000 voert de bezoekers met Cinema 3000 (breedbeeldbioscoop), twee panoramaplatforms en een in een 360 m lange mijngang gelegen Nationalpark Gallery mee in de mythische wereld van de Kitzsteinhorn en het Nationale Park.

Snowpark Kitzsteinhorn
Gipfelbahn gondel
Kitzsteinhorn Eagle Line

Kaprun in beeld