Zell am See winter panorama Zellersee

Praktisch gelegen dorpje

Schüttdorf

Schüttdorf ligt twee kilometer ten zuiden van Zell am See aan de zuidflank van het skigebied de Schmittenhöhe. De gondellift Areithbahn brengt je direct naar het centrum van het skigebied. Iets buiten Schüttdorf ligt een winkelcentrum met discounters, supermarkten en een groot meubelhuis.

De dorpskern van Schüttdorf is praktisch gelegen, vlakbij het dalstation van de Areitbahn. In de Kitzsteinhornstrasse vind je de skischool, een bakker en verschillende restaurants. Met de auto, bus of Pinzgaubahn (treintje) is Zell am See snel te bereiken. Een wandeling naar Zell duurt ongeveer 25 minuten. De wandelweg wordt in de winter sneeuwvrij gehouden.

Accommodaties via de VVV

Loungen bij Areitbahn

Het grootste voordeel van een verblijf in Schüttdorf is dat de Areitbahn en zijn grote parkeerplaats pal achter deze dorpskern liggen. In drie etappes bereik je de top van de Schmittenhöhe. De rode dalafdaling is in de ochtenduren een van de rustigste pistes op de berg. 's Middags wordt er ouderwets ge-aprèsskied in de Schirmbar en Dorfschenke of modern gelounged in het Salomonstation.

Hotels en appartementen

Via onze site kun je online boeken en heeft je keuze uit honderden appartementen en hotels in Zell am See, Schüttdorf en Kaprun.

Pistekaart Schüttdorf 

Pistekaart Kaprun en Zell am See Ontdek het skigebied
61 km piste totaal
29 km blauwe piste 48 %
23 km rode piste 38 %
9 km zwarte piste 14 %
Dal: 786 m - Top: 3029 m
10 gondels | 2 stoelliften | 4 sleepliften
971 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:48 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Plattegrond Schüttdorf

Schüttdorf ligt op 964 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:27 uur. Schüttdorf ligt op een hoogte van 750 meter.